SALES & OPEN 4 ORDER

Tuesday, 1 February, 2011

FA- SIGNAGE 'LAILAHAILLALLAH DAN ALLH MUHD

Assalamualaikum..
Alhamdulillah akhirnya sempat menyiapkan signage untuk diri sendiri sebagai hadiah sempena tahun baru. Tak salah nak hadiahkan untuk diri sendiri kan. Hehhehe. Selamat tahun baru Dak Jun.
Signahe Lailahaillah dan Allah Muhd ni dah lama nak buat, tapi tertangguh- tangguh kerana menyiapkan tempahan customer. So dengan semangat gigihnya, sempatlah di siapkan sempena menyambut kedatangan 2011. Lepas ni nak gantung kat dinding hall rumah. Jom kita layanz dulu gambarnya..







Gumbira sangt dapat siapkan utk diri sendiri. Selalunya buat perkataan Bismillah. Kali ni try buat ayat lain plak...Takpekan mencubaaaa

Saturday, 1 January, 2011

HAPPY NEW YEAR 2011

Assalamualaium..
Jun mengambil kesempatan ini mngucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2011, pada semua rakan blog tak kira walau di mana anda berada. Semoga tahun ini lebih menjanjikan yang terbaik dari tahun2 yang sebelumnya. Dan semoga apa yang tidak trcapai akan dapat di teruskan pda tahun ini..Murah rezki hendaknya yer semua... Aminnn..
...............
Okay, maaf kak shiema. Lmbt ambil award nya. Thanks Jun ucapkan pada akk dengan pemberian award ini.Semoga hubungan yang terjalin akn berkekalan walau hanya di alam maya...Thanks sekali lagi kak......

Sungguh cantik award ni. So suweet kaler nya..I likeeee. Macih daun keladi. Ada Award bagi ler lagi. hehhehehe

Friday, 24 December, 2010

FA ORDER- BASIKAL TEMPAHAN OLEH MASNI JB

Asalamualaikum...
Salam ceria di petang Sabtu. Apa kabar semua? Harap sihat hendaknya yer. Lagi 1 mggu jer anak2 kita akan kembali ke sekolah. Berapa terujanya dak Jun bila anak sendiri yg baru pertama kali nak masuk ke tahun 1. Emaknya yang giler happy. Kurang anak yg memilih peralatan ke sekolah, mak nya yang terlebey pulak. Heeeee. Bukan apa, tringat masa zaman dolu2 waktu dak jun nak masuk drjah 1 tu..Peh seronok giler dpt ramai kawan baru..Sekejap je lahai, masa berlalu. Lar ni dak jun yang prhatikan anak sendiri ke sekolah....(owhh tidakkk!! umur ku semakin meningkat rupaya..ngeeeee. ingt muda lagi)
...............
Okay dah2. citer psal n3 kali ni. Tempahan basikal ni dtngnya dari Masni lagi,(yg pernah tmpah cermin dan plug cover). Thanks Mas kerana sabar menunggu basikalnya siap.

Asalnya basikal ni basikal kayu, puas cik hubby terbongkok-bongkok menukarkan kalernya mnjadi putih suci....
Dari belakang buntut basikal, Tulis lah' country garden' dr di biarkan ianya kosong
Pandangan dari sisi

Dah siap suh cik hubby pasang semuanya skali. Cepat datang ambik Mas, sebelum anak den menunggnagnya ..Parah dak jun nak menggantikan kalau dah patah riuk.....

Thursday, 23 December, 2010

JALAN2 CARI PASAL- MELAKA WONDERLAND

Assalamualaikum..
N3 hari ni x cerita psal order atau pun Fa lansung. Kali ni kita citer kesah JALAN-JALAN CARI PASAL. Tengok kawan2 gbercuti sakan, rasa seronok jer. Jun x bercuti mana2 pun. Masih lagi di sekitar negeri Melaka jugak. Welcome to Melaka Wonderland. Yang penting bukan diri Jun, anak2 kasi happy dulu. Jun ikut ajer..(pssttt., yg sebenaunya jun yang terlebey happy. tak caya tengok jer gmbar kat bawah ni.heehehe)


Ambil gambar di pintu masuk MW. Mak ai.. nak bli tiket sikit punya ramai yg beratur daaaa..

Dah start dah...Mak nya yang nak mandi...Buat2 ajak anak plak.......


Kan dah cakap..Anak2 takut nak ambil gmbar dengan maskot nya..So mak nyer ler yg ambik alih.. Maskot kaler PINK lagi...


Alamak. Ni saper pulak ni...Syssssyy. Cik hubby tak ikut hari ni...Adakah dak jun telah menduakannya...Oh tidakkkk..


Hah x puas lagi . Takmo naik..lom puas berendam(mak budak ngalah kan anak-anak.- dak jun ler tu).

Yehaa.......Ada chicken dance lagi. Siapa menari dengan maskot dpt tiket minuman percuma, Suruh ler bebudak tu pergi..Hah Farisah, apsal Acha x menari?? Panas yer.Alah ciannya anak ibu..



Udah-udah ler tu dak jun...Masa untuk balik..Jumpa lagi di lain kali.
Alah Melaka Wonderland ngan umah jun 10 minit jer dah smpai. X yah Tnggu musim cuti sekolah. Bila2 leh dtg lagi .....

Sehingga brjumpa lagi di lain n3..Tata..Assalamualaikum.....

Wednesday, 22 December, 2010

FA- MAKE OVER PASU & TEMPAHAN SIGNAGE NO RUMAH KAKCHIK

Salam..
Hah ni ler pasu kak chik Ella yang godang tu. Pasu ni aslnya kosong, kak chik hantar suruh makeup kan. Hah dah siap makeup, bru ler suruh kakchik datang amik.. Eh bukan suruh datang amik, (kebetulan kak chik balik segamat, so nak balik Kl, singgah ler Melaka Dulu)..Tak gitu kak chik????

Ksian kat posmen dan rakan2 posman. Kata kakchik dah setahun No. rumahnya tak kelihatan...Sajer jer akk x nak bagi orang datang kan kak Chik kan..Hah ni dah ada no rumahnya. Cepat serbu ramai2 rumah kakchik..Jommmmm.....

KUNJUNGAN DARI TEMAN2 BLOGGER


Assalamualaikum...
Hah seperti yang dijanjikan. Cewah. Jun upload gmbr Kak Chik yang comel tu . Kak chik datang ke rumah Jun sendiri ambik pasu godang yang Jun make over untuk kakchik dan signage no rumah kepunyaan kakchik... Beshhhhh nya dapat jumpa walau sekejab sahaja.. Jom tgk kemeriahannya...



Hah ni kakchik yang comel tu..- Kak chik mcm tgh bagi ceramah jer. hehehehe. Berborak smabil berdiri lar...Mcm dah takde kerusi kakchik oiiii...

Hah elok jer Aiman dengan Kak yati (yg belajar fa hari tu) mendengar syarah kak chik. Lepas ni sapa x faham boleh angkat tangan untuk menyoal soalan yer..Hahhahaha

- sebenarnya nak upload 2-3 keping lagi gmbr, tapi line x clear..next jun edit ini n3 yer..Jumpa lagiiii..-

Sunday, 19 December, 2010

FOLK ART CLASS- BERSAMA KAK YATI DARI KL




Assalamualaikum.....
Hari ni jun nak share citer Semalam (ahad) .Appointment yang di buat oleh kak Yati dr KL untuk joint class Fa. Semalam juga, rombongan kakchik Ella smpai ke rumah jun untuk ambil sendiri tempahaan yang dah di siapkan untu kak chik. Now. Kita tgk dulu gambar kak yati yer.. Next n3 jun tunjuk gmbr kak chik plak..

Kak yati duk melatihkan jari jemarinya untuk membuat setiap strok yang d praktikkan..



Tara!!! Ini lah hasil yang telah siap di buat oleh kak yati. Cantikkan kak yati buat. Syabas kak....BAlik nanti jgn lupa buat lagi tau..



Sibuk sungguh si budak jun nak enterprame sama. heheheh apa pedulik.. muka x pakai bedak pun jadik jer nak bergmbr. hahaha..


FA- EXCHANGE GIVE TO LINA- SHAHLINA COTTAGE

Assalamualaikum..
Salam ceria di hujung minggu. Masih lagi di dalam mood cuti Sekolah. Dah puas bawak anak2 cuti 'jalan2 cari pasal..'Tu yang sedikit sibuk sejak akhir2 akhir ni. Di tambah lagi dengan Line tenet yang x berapanak clear ni, maka dengan sebab itulah, sudah beberapa hari tak de buat new n3....
.................
Okay, Fist nak minta maaf pada Lina sbb Eg untuk Lina ni berkurun lamanya Lina menunggu. Akhirnya siap jugak. Thanks lina kerana sanagt sabar menanti.. Ada 3 brg yg akk buatkan untuk lina. Semoga ia nya dapat mengembirakan Lina yer.... dan semoga perkenalan kita di alam maya ini berkekalah hendaknya smapi bila- bila..
Signage 'Assalamualaikum'.Saja nak ubah2 warna. Slalu jun buat Pink Kaler, Ni hah tukar lah Blue kaler..
Single Switch Board Juga untuk lina..

Aik..mana lagi 1 gmbr kualinya?? Adoi aii tercicir ler tu...
Apa-apa pun lina nya barang semua ni telah selamat smpai ketika n3 ini di buat. Gantung dik ..Jgn x gantung...

Tuesday, 14 December, 2010

FA ORDER- FRYING PAN CC 4 SEGI

Assalamualaikum..
Sekejap lagi dak jun nak keluar pos brg customer. Ni sempat n3 1 gmbr jer. Nak tggu lama- lama, takut x sempat pulak. jap lagi nak ambil anak sekolah pulak..
....................
Okey tempahan dri Kak ti, Shah Alam. Sebelum ni jun buat kat Frying Pan yang bentuk bulat. Ni KAk ti request yg 4 segi. Cantik ler pulak..,,

Ketika N3 ni d buat,Brg dah selamat smpai bersama cc cake stand yang kak Ti order . Thanks kak Ti, kerana sudi berurusan dengan dak Jun ni.
Kata kak Ti lepas ni nak pos kan brg2 dr rumahnya nak suruh jun Fa. Okey kak...no problem ..Thanks sekali lagi yer..

Sunday, 12 December, 2010

FA ORDER- KENDI, FRYING PAN DAN SENDUK 3 BRADIK

Assalamualaikum.
Apa kabar semua? sihat hendaknya yer. Seronok tengok kawan2 bawak anak2 bercuti sempenan cuti sekolah ni. Jun nak g mana2 tggu ler bulan 2 nnti. bru lh bwk anak2. Sbb bulan 2 jer cuti sekolah farah dan faris panjang skit- 2 minggu. kalau tak.. mcm biasa. hari ni pun masih sekolah lagi.
..................
Ok, tempahan kali ni datangnya dari Kak Sal Terengganu. Kak sal pun ada blog jugak, -Diary de Sal.-
Kak sal Order Frying Pan , Kendi dan senduk 3 beradik.
MAri kita tgk apa yg dah siap kat bawahni..

Senduk, Kendi dan Frying Pan yang siap di FA kan
Dah Puas brgambar kat atas sofa, beirgambar pulak kat lantai. Suka ati dak jun jer nak ambik gmbr kat mana2.
Selalu Fp jun buat 1 cc, ni kak sal request 3 bj cc. Ok no prob kak.

Waktu N3 ni d buat, kak Sal br je call brg dah smpai kat tangan dia. ALhamdulillah. Tapi Rasanya mcm ada salah paham skit. Heee kata kak sal, dia nak Cerek., jun plak terbuat kendi. hahaha. Jun Dah Pening kot. Heee. Takpe, nanti kita dil balik yr kak. No Hal lah..

Friday, 10 December, 2010

ITEM FOR SALE

Assalamualaikum...
Pada kawan2 dan pengunjung blog jun, Ada beberapa barang baru yg jun bawa masuk ke blog onlineshoppe Jun.
Untuk mendapatkan harga barang2nya Sila layari http://farsweethomeonlineshoppe.blogspot.com atau klik di SINI






Call/Sms Jun (016-2629007) jika berminat . Tq

QUILT MINI CARPET- FOR SALE

LAST PCS
QUILT MINI CARPET
(pink)
TYPES: PATCHWORK
RM110
layari blog ke-2 Jun DI SINI
untuk mengetahui lebih banyak barang jualan atau sila ke http://farsweethomeonlineshoppe.blogspot.com


berminat? call/sms jun(016-2629007)

Thursday, 9 December, 2010

FA ORDER- DOUBLE SWITCH & SINGLE SWITCH

Assalamaulaikum....
Alhamdulillah.. hari ni line tenet tak berapa TENAT. Sekali jer jun buka terus keluar semua gambarnya. Tapi tak juga bermakna boleh duk depan PC lama2. Banyak lagi benda yg harus di settle kan..Lepas ni nak ambil kakakdan abang(Farah&Faris) balik dari Tadika(Sek Tadika Tze Ern ni tak kira cuti sekolah) Rutin sekolah tetap berjalan seperti biasa..Takde istilah2 cuti lansung..Camno nak bawak hangpa pi berjalan..(Alasan jer tu)
.................
Berbalik pada tajuk N3 di atas. Tempahan Double switch & Single Switch dari member lama- Masni JB. Sebelum ni masni tempah 4 keping cermin hr tu. So dengan tidak berlengah lagi..Yuk..Tinjau2 dulu papan switch nya..





Sekian. Wassalam...Ops lupa. Masni, aku gantung dulu papan switch ni kat umah aku sebelum ko datang ambik yer...Mintak izin ni. hehehe

Wednesday, 8 December, 2010

FA - TEROMPAH KAYU TEMPAHAN DARI KAK INA, TERENGGANU


Assalamualaikum...
semoga kawan kawan sihat semuanya. mcm jun jugak. bertambah sihat di hari ke hari. Alhamdulillah..
......................
Tempahan terompah kayu ni datangnya dri kak ina, kemaman terengganu. Kak ina ada jugak tempah Frying Pan- cup cake dan Watering Can - scenery. Di sebab kan tenet yang TENAT ni. makanya hanya 1 gmbr jer ler yg keluar. Akan di edit semula bagi memasukkan gambr yg lain2. SABAR jer lah...


(Gambar ni keluar setelah di edit 1/2 jam yg berikutnya.heee) Frying pan cup cake dan terompah yang digandingkan)


Terompah kayu yang asalnya kaler merah menyala..... dah pakai baju kaler pink selow. ada munga2

Macam biasa ler. suh cik terompah posing sakan dulu sebelum di pos.



Esok jun pos yer kak Ina bersama Frying pan dan Watering can nya. semoga salamt smpai.. ADIOS..